Jak zapewnić dobre wyżywienie w trakcie eventu firmowego?
Aby event firmowy był naprawdę udany, musimy starannie zaplanować każdy szczegół. Przemyślmy zarówno względy logistyczne, jak i wszelkie aspekty techniczne. Nie możemy zapomnieć o odpowiednich atrakcjach na imprezę firmową. Nie bagatelizujmy również kwestii wyżywienia. Pyszne jedzenie i idealnie dopasowane menu to bardzo ważne kroki do sukcesu całego przedsięwzięcia!
Przez żołądek do serca!
Z roku na rok zmieniają się pewne zasady i obyczaje. Jeszcze kilkanaście lat temu na imprezie firmowej raczej byśmy spotkali tradycyjne zupy, proste koreczki i klasyczną kiełbasę z grilla. Obecnie jednak trendy się odwróciły – myśląc o cateringu, mamy przed oczami raczej pyszne dzieła sztuki, równie smaczne, jak pięknie się prezentujące na stołach i talerzach. W ostatnich latach podejście do wyżywienia w trakcie eventu firmowego bardzo się zmieniło. I chyba nikt nie ma wątpliwości, że to zmiana zdecydowanie na lepsze.
Udana impreza w gronie pracowników, która będzie miło wspominana w kolejnych miesiącach, to nie tylko gry integracyjne, klimatyczna lokalizacja czy wygodny dojazd z miasta. Bardzo istotnym elementem eventu firmowego jest kuchnia. Warto skorzystać z wiedzy i doświadczenia polskich szefów kuchni, których jest coraz więcej i którzy mogą zaproponować oryginalne menu, trafiające w gusta wszystkich smakoszy. Co powinna zawierać karta dań? Na jakie przekąski można się zdecydować?
Jaki catering będzie najlepszy na imprezę firmową?
Warto wiedzieć, że od dłuższego czasu catering na eventach firmowych nie służy jedynie zaspokajaniu głodu wszystkich gości. Współczesna kuchnia ma w sobie coś magicznego – może oczarować i zachwycić każdego. Dania muszą być nie tylko smaczne, ale i powinny się niezwykle efektownie prezentować na stołach. Jak tłumaczą pracownicy restauracji Zielona Zatoka, w ostatnich latach zmieniła się świadomość – organizatorzy imprez wiedzą, że najprostsza droga do serca pracowników wiedzie przez żołądek. Im więcej piękna, tym lepiej. Kuchnia odgrywa bardzo ważną rolę – elastyczne menu sprawia, że każdy poczuje się komfortowo.
Organizując wyżywienie, musimy zwrócić uwagę na charakter wydarzenia. Jeżeli wybierzemy imprezę w stylu piknikowym i aktywnym, sprawdzą się zdrowe przekąski, natomiast jeśli zdecydujemy się na elegancką kolację, możemy zdecydować się na powrót do przeszłości, czyli rozsmakować się w regionalnej kuchni i odkryć tradycyjne smaki na nowo. Nie zapominajmy o przekąskach, tzw. finger food, a także o pysznych śniadaniach, tworzonych przez mistrzów kuchni.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana